Egyetemi tanárrá nevezték ki a SZTAKI három kutatóját

Október 12-én (kedden) egyetemi tanárokat és rektorokat neveztek ki a Pesti Vigadóban. A SZTAKI három kutatója is egyetemi tanári kinevezést kapott, amit Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára adott át.

Benedek Csaba, a SZTAKI Gépi Látás Kutatólaboratóriumának munkatársa tavaly lett az MTA doktora, idén pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) egyetemi tanárává nevezték ki. Szintén a PPKE egyetemi tanára lett Földesy Péter, a SZTAKI Számítógépes Optikai Érzékelés és Feldolgozás Kutatólaboratóriumának tudományos tanácsadója.

Varga István, aki szintén tavaly lett az MTA doktora, a SZTAKI Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumának munkatársaként kapott egyetemi tanári kinevezést: őt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzorává avatták.

Bódis József az eseményen rektori megbízási okiratot adott át Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora részére, továbbá mintegy száznegyven oktató vehetett át főiskolai és egyetemi tanári kinevezést – olvasható az ITM weblapján.