Nem megújuló erőforrás szempontú gyártástervezés

 
 

Napjaink termelési rendszereiben, azok működésének tervezésekor és üzemeltetésekor egyre fontosabb szerepet kap a nem megújuló erőforrások hatékony kihasználása. A mai informatikai tervezőrendszerek többnyire korlátozottan, sokszor csak emberi közreműködéssel tudják figyelembe venni az energia és/vagy anyagok felhasználásának optimalizálási kritériumait. Korábbi megoldásainkat kiegészítve olyan új digitális gyár modelleken és ütemező algoritmusokon dolgozunk, amelyek nem csak a gépek és emberek munkáját optimalizálják, hanem a nem megújuló erőforrások optimalizált felhasználását is meghatározzák, mint például a korábban említett beépülő anyagok, és a felhasznált energia.

Laboratóriumunk sokéves tapasztalattal rendelkezik a több szempontú termeléstervezés és -ütemezés területén, kiemelt referenciáinkkal mind tanácsadásban, mind egyedi döntéstámogató szoftverek fejlesztésében. Nem megújuló erőforrás szempontú gyártástervezés témakörében az alábbi szolgáltatásokkal állunk rendelkezésre:

  • Átfogó, eseményorientált szimulációs modellezés és elemzés erőforrás- és energia-felhasználási paraméterek integrálásával;
  • Több-szempontú tervezés- és ütemezésoptimalizáló algoritmusok fejlesztése;
  • Egyedi döntéstámogató szoftverrendszerek bevezetése az integrált termeléstervezés és -ütemezés területén az energia szempontok figyelembe vételével.

Department