Jun 2016
01–03/06/2016

BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia

 

A Bolyai János Matematikai Társulat (BJMT) és a győri Széchenyi István Egyetem, a HU-MATHS-IN - Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat - közreműködésével, 2016. június 1. és 3. között megrendezi a 2016. évi BJMT Alkalmazott Matematikai Konferenciát. A konferencia helyszíne és fő támogatója a győri Széchenyi István Egyetem.

A konferencia célja olyan tudományos, technológiai, gazdasági és társadalmi kihívások bemutatása, amelyek egzakt megfogalmazásában és megoldásában a matematika jelentős szerepet játszik. A rendezvény újabb fórumot kíván teremteni multidiszciplináris és ipari kapcsolatok kialakítására, és új irányokba vezető matematikai kutatások ösztönzésére. A konferencia egyben betekintést ad a nemzetközi ipari matematikai projekttevékenységbe meghívott nemzetközi előadók részvételével.

A konferencia tematikáját döntően az alábbi alkalmazási területek szerint strukturáljuk: 

  • Biológia, Orvosi Alkalmazások, Gyógyszeripar
  • Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák
  • Jármű- és Gépipar, Energia
  • Pénzügyi- és Biztosítási Matematika
  • Társadalmi kihívások: Demográfia, Környezetvédelem

A konferencia első délelőttjén egy kiemelt alkalmazási területen (Hálózatok, Telekommunikáció és Web-Technológiák) miniszimpoziumot tartunk, melyen a témakör ipari képviselői ill. kutatói tartanak előadásokat.

A programot mintegy 50%-ban az egyes alkalmazási területekhez kapcsolódó, más tudományterületet bemutató plenáris és kiemelt (45 perces) előadások képezik. A visszaigazolt plenáris előadók köre a honlapon megtekinthető.

A program másik felét döntően meghívásos alapon szervezett matematikai orientáltságú szekciók és önállóan jelentkező előadók előadásai képezik. Ezen túlmenően a konferencia teljes idejére lehetőséget biztosítunk a kutatási eredmények poszter-kiallításon történő bemutatására.

A konferencia nyelve magyar, eltekintve egy-két külföldi előadótól.

Add to calendar 2016-06-01 2016-06-03 UTC BJMT Alkalmazott Matematikai Konferencia A Bolyai János Matematikai Társulat (BJMT) és a győri Széchenyi István Egyetem, a HU-MATHS-IN - Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat - közreműködésével, 2016. június 1. és 3. között megrendezi a 2016. évi BJMT Alkalmazott Matematikai Konferenciát. A konferencia helyszíne és fő támogatója a győri Széchenyi István Egyetem. -

Responsible Department

Representation role

A konferencia elnöke Gerencsér László, a plenáris előadók között a Bolyai-dijas Perczel András mellett két intézeti munkatársunk, Benczúr András és Szirányi Tamás is helyet kapott.