LinkingDanube: Határon átívelő utazástervezési workshop

Az MTA SZTAKI, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt és a GYSEV Zrt 2019 februárjában közösen rendezett workshopot Budapesten a határon átívelő, különböző utazástervező rendszereket összekapcsoló innovatív megoldásokról.

Az esemény egy sorozat része volt, melyet az Interreg Danube Transnational Programme által finanszírozott LinkingDanube program keretében rendeztek meg. A projekt fő célja transznacionális és multimodális utazási információk szolgáltatása, illetve meglévő utazástervező rendszerek szolgáltatásainak bővítése, előtérbe helyezve a környezetbarát mobilitást a Duna menti régióban.

A workshopon a projekt partnerek mellett közlekedési szolgáltatók, cégek, szervezetek, egyetemek és kutatóintézetek képviselői vettek részt. A találkozó során értékes visszajelzések érkeztek az utazói elvárásokról, a technológiai és szervezeti kihívásokról, a projekt eredményeinek hasznosíthatóságáról és a továbbfejlesztési lehetőségekről.

A workshop kiemelt célja volt bemutatni a projekt eredményeit, ami a Duna régióban megvalósult utazástervező alkalmazás: https://linkingdanube.eu/

További információ a projekt előrehaladásáról és eredményeiről az alábbi weboldalon érhető el.
Kapcsolattartó: Izsó Judit (GYSEV Zrt.) E-mail: jizso@gysev.hu
Projekt koordinátor: Bettina Neuhäuser (AustriaTech) E-mail: bettina.neuhaeuser@austriatech.at

workshop