Idén is mobilalkalmazással támogatjuk a Múzeumok Őszi Fesztiválját

Idén ősszel több, mint 60 hazai településen 150 múzeum várja nyitott ajtókkal és színes programokkal vendégeit országszerte a 2018. október 1-től november 11-ig tartó Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. Az EMMI, valamint a fesztivált szervező Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2018. szeptember 27-én közös szervezésű sajtótájékoztatón hívta fel a sajtó figyelmét a 2018. október 1-én kezdődő 13. Múzeumok Őszi Fesztiválja gazdag programkínálatára, melyet intézetünk ELearning Osztályának fejlesztése is támogat.

Az idei rendezvénysorozat a 2018-ban kialakított koncepcióval és jelmondattal: „Szenzációs örökségünk!”, arra kívánja ösztönözni a hazai muzeális intézményeket, hogy színes fesztiválprogram kialakításával vegyenek részt európai kulturális örökségünk sokszínűségének és gazdagságának bemutatásában, megünneplésében.  Hiszen a múzeumokban, könyvtárakban és archívumokban őrzött és fenntartott gyűjtemények, az itt összpontosuló tudás mind-mind kulturális örökségünk részét képezik.

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a Családok évének nyilvánította, így a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018-ban a Kulturális Örökség Európai Éve mellett, ehhez is kapcsolódni kíván. A fesztivál célja, hogy változatos programkínálatával bemutassa, hogy a múzeumok milyen speciális élmények kínálásával tudják generálni az eltérő generációk közötti párbeszédet.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljának eseményei és helyszínei az MTA SZTAKI által készített EVENT@HAND MŐF ingyenes és offline mobil alkalmazásban is elérhetők lesznek, ráadásul az idei évben az applikáció a Kulturális örökségtúrákhoz is kapcsolódik egy „Gyűjtsd a km-eket és a pontokat! Ünnepeljük együtt az NKA-t!” mottójú játékkal, melynek során a túrapontokat meglátogató túrázók pontokat gyűjthetnek online applikáció vagy offline felületek (Múzeumok Őszi Fesztiválja programfüzet középső lapja) segítségével.