Sikeres nyílt órát tartottunk a SZTAKI győri Ipar 4.0 laborjában - folytatódik a rendezvénysorozat

"A labor nyitva áll a diákok előtt. Nagyon szeretnénk, ha az egyetemről még többen dolgoznának velünk” – mondta el a SZTAKI győri mintarendszerének első nyílt napján Abai Kristóf moderátor. A szerdai eseményen a robotok mellett a kutatómunka folyamatába is bepillanthattak az érdeklődők - írja Czeiner-Szücs Anita a győri Széchenyi Egyetem honlapján.

Nyílt napot tartottak a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) Széchenyi István Egyetemen található Ipar 4.0 laborjában, ahol az érdeklődők robotikai fejlesztésekkel ismerkedhetnek meg testközelből. A #SZTAKInyit szemlélet jegyében a központot ezentúl rendszeresen megmutatják az érdeklődőknek, akik az éppen zajló munkafolyamatokba nyerhetnek betekintést.

„A robotoké a jövő. A kutatásoknak egyre jelentősebb része a robot–ember együttműködést helyezi a fókuszba. Szerettem volna ezt a területet testközelből látni, ezért is jöttem el erre a programra. Nagyon tetszik, hogy az egyetemen van lehetőség dolgozni is a hasonló laborokban. Sok jó kezdeményezéssel találkozom, ez is az” – beszélt kérdésünkre motivációjáról Szabó Roland villamosmérnök-hallgató.  

A teljes cikk elolvasható az egyetem honlapján.

A rendezvényről, a következő időpontokról itt található több információ: minden hónap utolsó előtti szerdáján egy órára kinyit a SZTAKI győri laborja, bárki megnézheti, mivel foglalkozunk éppen, kérdezhet (ha regisztrált). 

Fotó: Májer Csaba József