Benedek Csaba téradatok intelligens elemzéséről tartott előadást a Budapest Science Meetupon

2023. október 12-én Benedek Csaba, a HUN-REN SZTAKI igazgatóhelyettese is előadást tartott a Budapest Science Meetup rendezvényén a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában. Az előadás videofelvétele megtekinthető a rendezvény Youtube csatornáján.

Napjainkban egyre olcsóbb és jobb minőségű 3D érzékelő szenzorok jelennek meg, és válnak széles körben elérhetővé számos iparágban, az önvezető járművek irányításától kezdve, biztonsági megfigyelésen és infrastruktúra-felügyeleten át, okosvárosi alkalmazásokig. Ezek a rendszerek egy belső 3D környezeti modellt építenek fel, ami azonban a jelenlegi technológiai korlátok miatt még nagy mértékben hiányos, korlátozva a rájuk épülő alkalmazások hatékonyságát.

Benedek Csaba előadásában a HUN-REN SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriumában kifejlesztésre került, mesterséges intelligencián alapuló új kutatási eredmények kerültek bemutatásra különböző objektumok és események hiányos adatokból történő felismerésére, az adatminőség automatikus javítására több szenzor együttes figyelembevételével, valamint a mérésekből hiányzó térrészek élethű, 3D virtuális kipótlására.

A teljes előadás itt is megtekinthető: