A SZTAKI munkatársai is részt vettek a 22. IFAC World Congress rendezvényen, Japánban

Az intézet két laborjának kutatói is részt vettek az International Federation of Automatic Control (IFAC) 22. világkongresszusán, amit 2023. július 9. és 14. között rendeztek Jokohamában.

Részt vett a világkongresszuson Bokor József, a SZTAKI tudományos igazgatója, valamint két SZTAKI-s labor több munkatársa. A Rendszer és Irányításelmélet Kutatólaboratórumból Gáspár Péter laborvezető, Szabó Zoltán tudományos tanácsadó, Bauer Péter tudományos főmunkatárs, valamint Fényes Dániel kutató voltak jelen.

A SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumából Váncza József laborvezető, Erdős Gábor laborvezető helyettes, Csáji Balázs Csanád tudományos főmunkatárs, Kemény Zsolt tudományos főmunkatárs, Viharos Zsolt János tudományos főmunkatárs, Paniti Imre kutatómérnök, Tipary Bence kutató, valamint Szentpéteri Szabolcs doktorandusz vettek részt a szűk egyhetes konferencián.

..

A SZTAKI története szorosan összefonódik az IFAC-kal, több egykori vezető is fontos tisztséget töltött be a szervezetben. Az idei világkongresszuson ennek megfelelően két, az utóbbi években elhunyt SZTAKI-s vezetőre is emlékeztek a rendezvényen: Vámos Tiborra, a SZTAKI alapítójára, aki egy ideig az IFAC elnöki tisztségét is betöltötte, illetve Gertler Jánosra, a SZTAKI korábbi tudományos igazgatóhelyettesére, aki az IFAC örökös tanácsadója volt.