Vitaindító előadást tartottunk felhő és IoT konferenciákon

Kacsuk Péter, a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium vezetője 2018. március 21-én “Scientific Workflows in the Era of Clouds” cimmel meghívott vitaindító (keynote) előadást tartott a CLOSER’2018, IoTBDS’2018 és COMPLEXIS’2018 konferenciák együttes plenáris szekciójában.

Kacsuk Péter professzor előadásának vezérfonalát azok a tudományos munkafolyamok (workflow) területén elért kutatási eredmények adták, melyeket több nemzetközi projekt koordinátoraként (pl. SCI-BUS) vagy munkacsomag vezetőjeként (pl. CloudSME) dolgozott ki a laboratórium az EU 7. kutatási keretprogramjában.

A prezentáció többek között kitért az Ipar 4.0 alkalmazási területekre is, így a közelmúltban elindult nagyszabású H2020 CloudiFacturing projektre is, ahol digitális innovációs csomópontokkal (hub) és független szoftverbeszállítókkal (ISV) közös innovációs tevékenység során a kutatólaboratórium különböző munkafolyam és felhő alapú megoldásokat vezet be számos európai gyártóipari kis- és középvállalkozás számára.